Yoko Tsuno

Beguiniluostari

Beguiniluostari sijaitsee Brüggen kaupungissa Belgiassa ja juontaa juurensa vuodelle 1245. Se oli naisten yhteisö, joka omistautui köyhyydelle, yksinkertaisuudelle ja saarnaamiselle. He toimivat maallikon käskyjen mukaisesti eivätkä tehneet sitovia lupauksia. Luostarissa työskentelevät naiset voivat poistua yhteisöstä milloin tahansa. Suurin osa rakennuksista on uudempia ja 1800-luvulta. Viimeinen beguininainen lähti luostarista vuonna 1927. Siitä lähtien alueella on asunut benediktiiniläisnunnayhteisö.

Vierailijat voivat astua luostariin sillan yli ja jatkaa matkaa vuodelta 1776 peräisin olevan portin kautta. Tällä paikalla on ollut kirkko vuodesta 1245. Ensimmäinen kirkko kuitenkin paloi ja korvattiin vuonna 1605. Kirkko on pyhitetty Unkarin Pyhälle Elisabetille ja sai barokkipäivityksen 1700-luvun alussa. Alttari on omistettu Pyhälle Joosefille. Kappelin arvostetuin aarre on kullattu Madonna ja lapsi, joka on vuodelta 1240.

Maan päällä oleva pieni museo kuvaa beguinien asuintiloja. Benediktiinisisaret arvostavat hiljaisuutta työssään. Laajalla nurmikolla on kauniita poppeleita, ja se on upea paikka arvostaa sisarten hiljaisuutta ja kunnioittavaa omistautumista.

Piirretty beguiniluostari
Beguiniluostari Paholaisen kammio -albumin sivulla 16
Valokuva beguiniluostarista
Valokuva beguiniluostarista
Kuva
Michela Simoncini CC BY 2.0

Sijainti

Albumi

  • Paholaisen kammio