Yoko Tsuno

Emilia MacKinleyEmilia MacKinley

Emilia MacKinley on 14-vuotias seikkailijatar. Hänellä on vahva luonne ja hän on myös hyvin spontaaninen, kuten monet tytöt hänen iässään. Hänen voimakas persoonallisuutensa on omiaan avustamaan Yokoa ja tarpeen vaatiessa jopa ylittämään odotukset. Tämä Roger Leloupin uusi sankaritar syntyi jo vuosia sitten, kun piirtäjän ensimmäisenä ajatuksena oli viedä Yoko 30 vuotta ajassa taaksepäin tapaamaan nuorta Emiliaa. Sähäkkä tyttö ilmestyy Yokon seikkailuihin Seitsemäs koodi -albumissa.

Roger Leloup sanoo Emiliasta: "Päätin viimeinkin luoda modernin sankarittaren. Tämän päivän koululaiset ovat välittömämpiä ja sosiaalisempia, avoimia keskustelulle, ajatuksissaan varttuneempia. Annoin hänelle iäksi 14 vuotta, koska tässä iässä he tuntuvat jo osoittavan määrätietoisuutta ja itsevarmuutta enemmän kuin omat vanhempansa aikoinaan. Heille kaikki tuntuu olevan mahdollista. He ovat yhä täynnä unelmia."

Perhe

isä
Brian MacKinley
isoäiti
Victoria MacDougal
isoisoisä
Archibald MacDougal
isoisotäti
Gloria MacDougal

Emilian sukulaisuussuhteita on esitelty enemmän Ametistin kirous -albumissa, josta oheinen sukupuu on muodostettu.

MacDougalien sukupuu

Albumit

  • Seitsemäs koodi
  • Paholaisen palvelijatar
  • Ametistin kirous
  • Khanyn salaisuus
  • Kuolemattomien temppeli
  • Haukkoja ja enkeleitä
  • Saturnuksen kaksoset

Trivia

Emilia kertoo vuonna 2005 ilmestyneen Seitsemäs koodi -albumin sivulla seitsemän olevansa 14-vuotias. Lisäksi hän kertoo olleensa kuusivuotias, kun hänen äitinsä kuoli vuonna 1997 eli tästä laskettuna voi päätellä hänen syntyneen vuonna 1991. Näin ollen hän olisi nykyään 33-vuotias.

Emilian isä on skottisukuinen Brian MacKinley ja äiti venäläinen viulisti, joka kuoli vuonna 1997 Emilian ollessa kuusivuotias.

Emilian lempinimi on Petrushka. Hänen äidillään oli samanniminen nukke onnentuojana konserteissaan, ja Emilian synnyttyä hän sai lempinimen tämän nuken mukaan.